Massage en Complementair Vakbeurs 2018

Bezoek Massage Vakbeurs

Op 17 maart 2018 heb ik de Massage en Complementair Vakbeurs in Hoevelaken bezocht. Een jaarlijks evenement waarbij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van massages worden getoond en standhouders hun nieuwe producten kunnen laten zien.

Je kunt er ook workshops en lezingen bijwonen.

Emmett therapie

Mijn collegaatje onderging op mijn aandringen een Emmett behandeling. Deze techniek vind ik altijd intrigerend. Emmett therapie houdt in dat je met je vingers, directe zachte druk en snelle bewegingen op bepaalde punten van het lichaam  uitoefent. Door deze handelingen gaan spiergroepen zich ontspannen en wordt het lichaam in balans gebracht.

De “uitvinder” van deze techniek is de Australiër Ross Emmett. Hij ontdekte per toeval een eerste drukpunt toen hij zijn hond in de flank aaide.  De hond begon zichzelf meteen met zijn poot te krabben als Ross deze plek aanraakte. Misschien heb je dit zelf ook weleens ondervonden toen je een hond op een bepaalde plek aaide. Dit fascineerde Ross en zo heeft hij meer drukpunten gevonden die bepaalde spiergroepen van het bewegingsapparaat in werking kunnen zetten. Er wordt natuurlijk ook naar de oorzaak van de klachten gekeken: belasting en belastbaarheid van mensen.