Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Op zaterdag 21 april 2018 heb ik met de wandelgroep Walk For Fit de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht gelopen.

Dit keer ging de opbrengst naar: kwetsbare ouderen. Het Rode Kruis helpt deze ouderen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Zo weten zij op wie ze een beroep kunnen doen in tijden van nood. In zulke situaties is het fijn als je iemand hebt waar je op terug kunt vallen.

Het was een prachtige tocht. Heerlijk weer! De meeste bomen stonden al in bloei en de omgeving was schilderachtig. Zeker als er koeien op de achtergrond graasden. Bijna te mooi om echt te zijn.

 

We zijn rond 11.00 uur gestart en om 14.30 waren we bij de finish. Het was heel warm maar met genoeg drinken en rusten was het goed te doen.

 

 

 

Onderweg werden we onthaald door diverse muzikanten: een zeemanskoor, een band, een accordeonist e.a.. Het deed me denken aan de beelden van de Nijmeegse Vierdaagse. Er heerste een gezellige, vrolijke sfeer. Het enige verschil was dat wij met deze afstand niet af hoefden te zien. De Bloesemtocht is vooral genieten.

 

 

 

 

 

 

We liepen de paarse route van 8 km. In totaal hebben we van en naar het station 13 km gelopen. De stappenteller gaf 17.768 stappen aan.

 

Natuurlijk was er een medaille voor deze sportieve prestatie. Zo’n medaille geeft je toch een heel trots gevoel. In plaats van gladiolen kregen we een bosje gele tulpen met iris van de organisatie.  Het was een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Walk For Fit

Walk For Fit is sinds maart 2016 actief. Het is een actieve beweeg- en  wandelgroep. Inmiddels zijn er 3 groepen: op de dinsdagmiddag, woensdagavond en de donderdagmiddag. 

Voor deze beweeg- en wandelgroepen werkt Nora Huijbregts (gewichtsconsulente) samen met Saskia Ligt (oefentherapeute Cesar). Nora en Saskia hebben een eigen praktijk gevestigd in Dordrecht.

www.mooiinevenwicht.nl/walkforfit/