Winterdip voorkomen?  Laat je masseren!

Winterdip voorkomen? Laat je masseren!

Massage goed voor lijf en geest.

Lijf.

Het is algemeen bekend dat massages goed zijn voor je lijf: door de wrijving wordt je bloedsomloop gestimuleerd: het transporteren van o.a. zuurstof en het afvoeren van de afvalstoffen. Door de ontspannende werking worden je gelaatstrekken zachter. Door de ontspanning wordt je stofwisseling geactiveerd.

Geest.

Het is ook goed voor je geest. Aangezien er stoffen worden aangemaakt die ook wel geluk hormonen genoemd worden: endorfine en oxytocine. Hierdoor voel je je na afloop ook een stuk beter.

Wat is oxytocine?
Oxytocine wordt in je hersenen aangemaakt. Het is een hormoon en een neurotransmitter.
Dit stofje, ook wel het knuffelhormoon genoemd, wordt aangemaakt bij positief onderling contact, zoals bij aankijken, aanraken, dansen, knuffelen en vrijen.
Oxytocine heeft een rustgevend effect, maar het werkt ook pijnstillend en anti depressief. Na 20 seconden knuffelen is je oxytocine waarde al verhoogd. Zorg dus dat je knuffels minimaal 20 seconden duren.
Naast het knuffelen van mensen, kan ook het aaien van andere zoogdieren, zoals honden en katten, je oxytocine productie verhogen.

Rust.

Zoek een moment voor diepe rust. Met schetterende claxons, schreeuwende kinderen, geluidsoverlast van buren, digitale prikkels kan het leven behoorlijk hectisch worden.

De tijd nemen om te pauzeren en de stilte te omarmen herstelt de geest en geeft je zenuwstelsel een welverdiende pauze. Gebruik de massagebehandeling om rustige momenten te ervaren en gemoedsrust te vinden.

Foto: D. van Wijngaarden

Sluit Menu

MONIQCARE Massagepraktijk

☎️ 06 36 45 71 16
✉️ info@moniqcare.nl

Openingstijden

 Maandag t/m vrijdag

 09:00 – 18:00

 Zaterdag en zondag

 Gesloten

IBAN: NL73INGB0007659281
KVK: 57213402